## NIAGARA FRONTIER BUILDING OFFICIALS 36th ANNUAL EDUCATIONAL CONFERENCE January 27, 28, 29, 2020

## MONDAY, JANUARY 27, 2020 (8 Hours)

8am-10am BCD 231 Construction Fire Safety – Matt Hunter (Topic 1 – 2 hours) Course Code: T02-07-2792 49-7216 Activity Code: T02-07-2792-012720-15-07-0 10am-Noon Battery Energy Storage for First Responders – Jennifer Manierre (Topic 2 - 2 hours) 49-7194 Course Code: T02-07-2469 Activity Code: T02-07-2469-012720-15-07-0 1pm-2pm ICC Evaluation Service Overview – Dottie Mazzarella (Topic 1 – 1 hour) 49-6859 Course Code: T02-07-2115 Activity Code: T02-07-2115-012720-15-07-0 2pm-5pm 2015 NYS Energy Code Requirements for Residential Buildings – Matt Evans (Topic 3 – 3 hours) 49-7164 Course Code: T02-07-2433 Activity Code: T02-07-2433-012720-15-07-0 TUESDAY, JANUARY 28, 2020 (8 Hours) 8am-10am 2020 Advanced In-Service-Part 1 – Adam Richter/Karen Guastella (Topic 1 – 2 hours) 49-0125 Course Code: T02-07-2796 Activity Code: T02-07-2796-012820-15-06-0 10am-Noon 2020 Advanced In-Service-Part 2 – Adam Richter/Karen Guastella (Topic 2 – 2 hours) 49-0126 Course Code: T02-07-2797 Activity Code: T02-07-2797-012820-15-06-0 1pm-2pm Division of Building Standards & Codes Update – Jeff Clark (Topic 1 – 1 hour) Course Code: T02-07-1587 49-6382 Activity Code: T02-07-1587-012820-15-06-0 2pm-4pm Best Installation Practices for HVAC Systems – Anthony Giangrasso (Topic 2 – 2 hours) 49-7000 Course Code: T02-07-2361 Activity Code: T02-07-2361-012820-15-07-0 4pm-5pm Plumbing 101 for the Code Official - Basic Underground Plumbing – Anthony Giangrasso (Topic 1 – 1 hour) 49-6764 Course Code: T02-07-2013 Activity Code: T02-07-2013-012820-15-07-0 WEDNESDAY, JANUARY 29, 2020 (8 Hours) 8am-Noon Fire Protection Installation and Inspection Errors – Chris Roth (Topic 1 – 4 hours)

49-7175Course Code: T02-07-2450Activity Code: T02-07-2450-012920-15-07-01pm-2pm<br/>Fuel Dispensing – Chris Roth (Topic 2 – 1 hour)<br/>49-6967Activity Code: T02-07-2224-012920-15-07-02pm-5pm<br/>Ethics and Enforcing the Code - 3 Hours – David State<br/>49-5863Activity Code: T02-07-0961-012920-06-07-049-5863Course Code: T02-07-096149-5863Course Code: T02-07-0961

Topic 1 = Code Enforcement and Administration	Total:	14 Hours
Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code	Total:	7 Hours
Topic 3 = Energy Conservation Construction Code	Total:	3 Hours